Handleiding

Ziemo toegang geven tot je Google Ads Account

AdWords account toevoegen aan MCC

Wanneer Ziemo inzage wil, de opzet of het beheer van een AdWords account op zich neemt, dan voegen wij een nieuw of bestaand account toe aan ons beheeraccount (MCC). Dit heeft drie belangrijke voordelen:

  1. Het AdWords account blijft altijd volledig eigendom van de klant
  2. De klant heeft altijd inzicht in de AdWords prestaties
  3. Ziemo kan normaal werken in het account zonder de inlog van de klant nodig te hebben

Ziemo kiest voor deze methode omdat wij transparantie zeer belangrijk vinden. Eveneens hoort een AdWords account bij een bedrijf en moet het niet eigendom zijn en blijven van een bureau. Om een AdWords account te koppelen aan ons MCC zijn drie simpele stappen nodig.

Stap 1: Klant ID doorgeven

De eerste stap is het AdWords klant ID (of Client ID bij Engelse taalinstellingen) doorgeven. Dit 10 cijferig nummer wordt rechts bovenin het scherm vertoond na inloggen bij AdWords. Via het klant ID kan Ziemo een verzoek sturen om toegang te krijgen tot het AdWords account.

 

Het klant ID van AdWords kan je doorgegeven via richard@ziemo.nl.

Stap 2: Toegangsverzoek AdWords

Wanneer wij het klant ID ontvangen zullen wij vanuit ons MCC een aanvraag doen tot toegang.

Toegang verlenen gaat door eerst op “Tools” te klikken rechts bovenin het scherm, naast het klant ID. Vervolgens kies je in de kolom “Instellen” op “Toegang tot accounts”. Op de pagina die volgt staat een horizontaal menu. Klik hier op “Managers”.

Stap 3: Toegang verlenen

Om Ziemo toe te staan jouw AdWords account in te zien en/of beheren dien je het verzoek te accepteren. Dit kan door op de knop “Verzoek accepteren” te klikken bij het verzoek van klantenbeheerder Ziemo MCC. Een pop-up volgt waar gekozen kan worden voor “OK”.

Stap 4: Klaar!

Je hebt Ziemo nu toegang gegeven tot jouw AdWords account.

Scroll naar boven