Handleiding

Facebook advertentie account aanmaken

Als je een bedrijfsmanager account hebt aangemaakt is de volgende stap om te gaan adverteren het aanmaken van een advertentieaccount.

Stap 1: log in op business.facebook.com

Log in in je Facebook Business account en klik vervolgens op de knop:
#1 – “Bedrijfsmanager” linksbovenin en vervolgens
#2 – “Bedrijfsinstellingen”
zoals hiernaast aangegeven.

facebook-stap1

Stap 2: advertentieaccount aanmaken

Links in het menu onder het kopje ‘Accounts’ klik je op ‘Advertentieaccounts‘. Daarna klik je op ‘Toevoegen‘ en kies je voor ‘Nieuw advertentieaccount aanmaken‘.

In het eerste scherm kies je een naam voor je advertentieaccount. Stel de juiste tijdzone en munteenheid in en klik op ‘Volgende‘.

fba-stap3

In het volgende scherm kies je het bedrijfsmanager account waaraan je het advertentieaccount wil koppelen. Klik daarna op ‘Maken‘.

fba-stap31

Vervolgens selecteer je de persoon (of personen) die je wil toevoegen aan het advertentieaccount. Wanneer je meerdere personen toegang gegeven hebt tot je bedrijfsmanager, dan krijg je deze ook te zien in de lijst. Geef de persoon beheerderstoegang voor volledig beheer van het advertentieaccount. Klik vervolgens op ‘Toewijzen‘.

Je advertentieaccount is nu aangemaakt! Je dient nog wel een betalingsmethode toe te voegen voordat je kunt adverteren.

Stap 4: betalingsmethode toevoegen

Klik linksboven op ‘Bedrijfsinstellingen‘. Vervolgens klik je links onder het kopje ‘Instellingen’ op ‘Instellingen‘.

Links in het menu klik je op ‘Betalingsinstellingen‘. Daarna selecteer je de button ‘Betalingsmethode toevoegen‘.

In het volgende scherm kies je de betalingsmethode die jouw voorkeur heeft. Facebook biedt hierbij de mogelijkheid voor het koppelen van een Creditcard, een Paypal account of een bankrekening met automatische afschrijving. Selecteer de betaalmethode en vul de benodigde gegevens in. Klik vervolgens op ‘Doorgaan‘.

Gefeliciteerd, je hebt nu een Facebook Advertentieaccount! Je kunt nu aan de slag met adverteren op Facebook en Instagram.

fba-stap6
Scroll naar boven